Krimpen aan den IJssel,
28
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Meer doen met minder ruimte

ThyssenKrupp Encasa heeft onlangs deSwing traplift met gepatenteerde ASL (Advanced Swivel and Levelling)-technologie geïntroduceerd. Deze technologie zorgt ervoor dat de stoel van detraplift kan draaien tijdens het gebruik en dat de rit soepel, veilig en comfortabel verloopt. De Swing traplift kan door de ASL-technologie aan weerszijden van de trap geïnstalleerd worden en precies op de vorm van de trap afgesteld worden. Hierdoor zijn de nieuwe trapliftmodellen ook geschikt voor de smalste trappen.

In tegenstelling tot traditionele trapliften heeft de Swing traplift een draaibare zitting en voetsteun. De voetsteun zit niet vast aan de zitting waardoor deze verder naar voren geplaatst kan worden en de gebruiker zijn knieën minder ver hoeft te buigen. Ook is op- en afstappen gemakkelijker aangezien de stoel zowel boven als onder aan de trap in de gewenste richting gedraaid kan worden. Doordat de draaibare componenten met de ASL-technologie op maat geprogrammeerd worden, kan de traplift precies op de vorm van de trap afgesteld worden en gaat de lift in één soepele beweging naar boven en beneden.

De Swing traplift kan over meerdere verdiepingen geïnstalleerd worden op trappen met een helling tot zeventig graden. Bert Grootjen, Algemeen Directeur Director van ThyssenKrupp Encasa Nederland: “Bij alternatieve technologieën komen vaak stopmomenten of haperingen voor tijdens de rit, maar dankzij onze nieuwe technologie verloopt elke rit met de Swing traplift vloeiend. De stoel bevindt zich dankzij het geavanceerde draaimechanisme altijd in een horizontale positie, ongeacht de hoek van de rails. Hierdoor zit de gebruiker tijdens de hele rit in de meest comfortabele positie en wordt hij of zij niet gehinderd door obstakels of bochten.”

Door het monorailsysteem en de inklapbare stoel is de Swing traplift ruimtebesparend ten opzichte van andere trapliftmodellen. De zogenaamde "vertical short start" verkort het uitsteeksel van de rail aan de onderkant van de trap tot een lengte van minimaal tien centimeter. Hierdoor is de Swing ook geschikt voor trappen met minimale ruimte bij de eerste traptrede. Grootjen: “Bovendien hoeft de trapleuning niet verwijderd te worden om plaats te maken voor deze traplift. Daardoor kunnen overige familieleden ook veilig gebruik blijven maken van de trap.”

Doordat de Swing Traplift in een optimale positie over de trap gaat, kan de voetenplank in de meest ergonomische stand staan voor de gebruiker, waardoor de knieën niet onder de zitting maar in een hoek van 90 graden kunnen worden gezet. Hierdoor zit de gebruiker veilig en stabiel.

De Swing traplift beschikt over verschillende veiligheidselementen, waaronder een snelheidsregelaar, een Emergency Lowering Device (ELD), een veiligheidsgordel en gebogen armleuningen. De bedieningselementen zijn ontworpen op basis van een hold-to-run-systeem, dat wil zeggen dat de lift stopt zodra de gebruiker de joystick loslaat. De traplift is dan ook gecertificeerd door het Liftinstituut en voldoet aan de Europese Machinerichtlijn en de Europese norm EN 81-40.