Krimpen aan den IJssel,
08
maart
2013
|
11:20
Europe/Amsterdam

ThyssenKrupp Encasa toont huisliften tijdens beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen en Inrichten

Woning blijkt in waarde toe te nemen bij installatie van een huislift

Samenvatting

ThyssenKrupp Encasa, leverancier van mobiliteitsoplossingen als huisliften, platformliften en trapliften, toont de inbouwmogelijkheden van haar verschillende huisliften tijdens de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen en Inrichten van 15 tot en met 17 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Op de beurs informeren diverse specialisten over mogelijkheden en noviteiten op het gebied van bouwen, verbouwen en inrichten.

Veel mensen weten niet dat de installatie van een huislift eigenlijk altijd overwogen kan worden, ongeacht de indeling of de grootte van de woning. De nieuwste huisliftmodellen kunnen bovendien volledig op het interieur van het huis worden afgestemd.
Gregor Dirven, Technisch Commercieel Adviseur Home Elevator
Een woning neemt in waarde toe door de installatie van een lift en dat maakt het ook een zinvolle investering voor de toekomst, bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning.
Gregor Dirven, Technisch Commercieel Adviseur Home Elevator

ThyssenKrupp Encasa, leverancier van mobiliteitsoplossingen als huisliften, platformliften en trapliften, toont de inbouwmogelijkheden van haar verschillende huisliften tijdens de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen en Inrichten van 15 tot en met 17 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Op de beurs informeren diverse specialisten over mogelijkheden en noviteiten op het gebied van bouwen, verbouwen en inrichten.

ThyssenKrupp Encasa informeert de bezoekers van de beurs over haar HE 1, HE 2 en HE 3 huisliften. Deze liften kunnen met minimale woningaanpassingen ingebouwd worden. Gregor Dirven, Technisch Commercieel Adviseur Home Elevator van ThyssenKrupp Encasa: “Veel mensen weten niet dat de installatie van een huislift eigenlijk altijd overwogen kan worden, ongeacht de indeling of de grootte van de woning. De nieuwste huisliftmodellen kunnen bovendien volledig op het interieur van het huis worden afgestemd. Daarmee is een lift niet alleen een functionele, maar ook een esthetisch verantwoorde toevoeging aan de woning.”

Voor veel ouderen biedt het installeren van een huislift een groot voordeel ten opzichte van verhuizen. Dirven: “De prijs is afhankelijk van de configuratie, maar een huislift is in ieder geval veel voordeliger dan de woning gelijkvloers maken en minder arbeidsintensief dan een verhuizing. Een woning neemt bovendien in waarde toe door de installatie van een lift en dat maakt het ook een zinvolle investering voor de toekomst, bijvoorbeeld bij een nieuwbouwwoning.”

De aandrijving van het nieuwste model, de HE 3, is onlangs verbeterd met de toepassing van de nieuwste hydraulische technologie, waardoor de versnellings- en vertragingsfasen van de lift nauwelijks merkbaar zijn. Ook is deze huislift ruimtebesparender dan de vorige versie, doordat de scharnierdeuren vervangen zijn door automatische schuifdeuren. Deze deuren zorgen voor een gesloten cabine en daarmee voor optimale veiligheid tijdens de rit.

Afhankelijk van het model kan een huislift gemiddeld een hoogte van 13 meter overbruggen. De huisliften van ThyssenKrupp Encasa zijn zo ontworpen dat ze slechts weinig plaats vereisen onder en boven de liftcabine of het plateau. Zo dient de vrije hoogte van vloer tot plafond op de bovenste verdieping slechts 230 centimeter te bedragen en de put onder de lift hoeft slechts 5 tot 10 centimeter diep te zijn. Dirven: “Voor het kleinste huisliftmodel volstaat een vloerruimte van één vierkante meter. Dit maakt huisliften de meest compacte oplossing om van de ene verdieping naar de andere te gaan.”

ThyssenKrupp Encasa neemt deel aan de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen en Inrichten van 15 tot en met 17 maart in de Jaarbeurs te Utrecht, standnummer D37.

Boilerplate

Over ThyssenKrupp Encasa
ThyssenKrupp Encasa B.V. is een toonaangevende leverancier voor huisliften, platformliften en trapliften en innovatieve producten zoals StairWalker in Nederland. ThyssenKrupp Encasa B.V. is een dochteronderneming van ThyssenKrupp Elevator en onderdeel van de Access Solutions operating unit, die de productie, verkoop en service van deze producten verzorgt.

Met meer dan 47.000 medewerkers, een omzet van 5,7 miljard euro in het boekjaar 2011/2012 en klanten in 150 landen, is ThyssenKrupp Elevator één van 's werelds toonaangevende liftbedrijven. Het portfolio bestaat uit personen- en goederenliften, roltrappen en rolpaden, trapliften en platformliften, alsmede op maat gemaakte service-oplossingen voor alle producten. Het uitgebreide verkoop- en servicenetwerk van ThyssenKrupp Elevator met 900 locaties over de hele wereld garandeert klanten nabijheid van producten en diensten. De business unit Elevator Technology brengt de wereldwijde activiteiten op het gebied van personenvervoerssystemen van de ThyssenKrupp Group samen.