Krimpen aan den IJssel,
05
september
2012
|
11:44
Europe/Amsterdam

Vraag naar huisliften sterk gestegen

Verkoop liften particuliere woningen met 70 procent toegenomen bij ThyssenKrupp Encasa

Samenvatting

ThyssenKrupp Encasa, producent en leverancier van trapliften, platformliften en huisliften, merkt een sterk stijgende vraag naar huisliften voor particulieren in Nederland. De afgelopen twee jaar is de verkoop van dergelijke liften met 70% toegenomen. De wens van ouderen om zo lang mogelijk in de eigen woning te blijven wonen, zorgt ervoor dat men steeds vaker besluit een huislift in te bouwen.

De installatie van een huislift kan eigenlijk altijd overwogen worden, ongeacht de indeling of de grootte van de woning. Dit maakt het voor steeds meer ouderen een interessant alternatief voor een verhuizing.
Arina van Oost, Managing Director ThyssenKrupp Encasa Nederland
Het voordeel ten opzichte van verhuizen is waarschijnlijk de doorslaggevende factor om voor een huislift te kiezen. Het huis neemt bovendien in waarde toe door de installatie van een lift en dat maakt het ook een zinvolle investering voor de toekomst.
Arina van Oost, Managing Director ThyssenKrupp Encasa Nederland

ThyssenKrupp Encasa, producent en leverancier van trapliften, platformliften en huisliften, merkt een sterk stijgende vraag naar huisliften voor particulieren in Nederland. De afgelopen twee jaar is de verkoop van dergelijke liften met 70% toegenomen. De wens van ouderen om zo lang mogelijk in de eigen woning te blijven wonen, zorgt ervoor dat men steeds vaker besluit een huislift in te bouwen.

Het aantal ouderen neemt de komende jaren flink toe. Voor deze doelgroep is comfort en zelfredzaamheid in de eigen woning belangrijk en vaak een voorwaarde om niet te hoeven verhuizen. “Sinds enkele jaren heeft ThyssenKrupp Encasa daarom een uitgebreid huisliftenassortiment, dat voldoet aan de behoeften en vereisten van zelfstandig wonende ouderen. Deze liften zijn specifiek voor de particuliere markt ontworpen liften en zijn comfortabel en eenvoudig in gebruik en onderhoud”, aldus Arina van Oost, Managing Director van ThyssenKrupp Encasa Nederland.

Volgens Van Oost bieden huisliften veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een verhuizing naar een gelijkvloerse woning: “Voor de kleinste modellen volstaat één vierkante meter vloerruimte. Hierdoor is dit zonder twijfel de meest compacte oplossing om van de ene verdieping naar de andere te gaan. De nieuwe huisliften zijn ook zo ontworpen dat ze niet meer veel plaats vereisen onder en boven de liftcabine of het plateau.” De vrije hoogte van vloer tot plafond moet op de bovenste verdieping minstens 230 centimeter bedragen en de put onder de lift dient slechts 5 tot 10 centimeter diep te zijn. Afhankelijk van het model kan een huislift gemiddeld een hoogte van 13 meter overbruggen.

De innovaties binnen het assortiment zijn vooral gericht op ruimtebesparing en op het vervullen van uiteenlopende wensen op esthetisch gebied. Van Oost: “De installatie van een huislift kan eigenlijk altijd overwogen worden, ongeacht de indeling of de grootte van de woning. Dit maakt het voor steeds meer ouderen een interessant alternatief voor een verhuizing.”

Het energieverbruik van een huislift is laag en het geluidsniveau ligt tussen de 30 en 60 dB, waarmee de lift zeer stil is. De prijs is afhankelijk van de configuratie, maar in ieder geval veel voordeliger dan de woning gelijkvloers maken en minder arbeidsintensief dan een verhuizing. Van Oost: “Het voordeel ten opzichte van verhuizen is waarschijnlijk de doorslaggevende factor om voor een huislift te kiezen. Het huis neemt bovendien in waarde toe door de installatie van een lift en dat maakt het ook een zinvolle investering voor de toekomst.”

Boilerplate

Over ThyssenKrupp AG
ThyssenKrupp AG is een geïntegreerd materiaal- en technologiebedrijf dat innovatieve product- en systeemoplossingen biedt. Het bedrijf telt momenteel meer dan 177.000 werknemers en is actief in ongeveer 80 landen over de hele wereld. Acht bedrijfsonderdelen bundelen met hun activiteiten en expertise de strategische deskundigheid van het bedrijf op het gebied van materialen en technologie.

Over ThyssenKrupp Encasa
ThyssenKrupp Encasa BV is een 100% dochteronderneming van het Duitse ThyssenKrupp Elevator AG en is onderdeel van de Business Unit Accessibility. ThyssenKrupp Encasa is al sinds 1952 een belangrijke speler op de Nederlandse markt op het gebied van trapliften, platformliften en huisliften. Een klantgerichte benadering en uitstekende dienstverlening staan centraal binnen de organisatie. ThyssenKrupp Encasa BV is gevestigd in Krimpen aan den IJssel en telt 85 werknemers.

Deel deze release

Laatste nieuws